Tips til aktiviteter

Vi må ikke tage fejl af at den kommende skolestart kan være benhårdt arbejde for børnehjerner.

Med dagens kolde havbad siddende i kroppen slår jeg lige endnu et slag for, hvor forskellige vi mennesker er.
 
Nogle børn er meget opsøgende for heftig kropslig aktivitet. De kan opsøge sansestimuli så voldsomt og intens, at det kan virke forstyrrende og irriterende for andre.

Om en uges tid er det ferietid for mange børnefamilier.

Så blev det december igen. For mange børn – og voksne – en dejlig og hyggelig tid.

Voksne, der bliver rasende fordi børn bliver rasende, er nødt til at øve sig i at styre sig. 

Ofte møder jeg spørgsmål vedrørende børn, som er født for tidligt. Og ja: Det betyder meget, om børn fødes til tiden, eller om de fødes før forventet tid.

Jeg møder meget ofte usikre og stille børn, som har svært ved at hilse, svare og hellere vil gemme sig, end have kontakt, når de møder andre. Især i nye omgivelser.

Har du mon mast og klemt dine børn for nylig? Og har du mon mast dem grundigt? Nej, da – vil nogen sikket svare. Men prøv det. Og lad også børn ase og mase hinanden!

Børn tænker ofte mere konkret, end vi forestiller os – hvilket både kan være sjovt og dødsens alvorligt at have for øje.
 

Så blev det tid til skolestart for aller første gang for mange børn. En meget spændende tid, og noget de fleste børn har set frem til længe. 

Bekymrede voksne kan komme til at skabe nedsat motorisk aktivitet hos børn, fordi bekymringerne kommer til at begrænse børnenes nysgerrighed, motoriske afprøvninger og erfaringer.

Nogle børn bliver let ophidsede og kan i raseri, afmagt, vrede, frustration eller skamfuldhed løbe væk fra os – og det kan være fristende at lade dem være helt alene med deres voldsomme følelser.

Jeg kender børn, som hader foråret.

For foråret er den tid, hvor lange ærmer, lange bukser og lukkede jakker skal skiftes ud med korte ærmer og korte bukseben og lette jakker.

Måske skal påsken bruges til sjov træning med impulskontrol!

Jeg vil gerne opfordre til, at vi tænker, før vi taler. For det sker, at vi voksne får talt, før vi tænker!

Det kan være vældig irriterende og frustrerende, når børn sidder uroligt på stolen, og der kan

Når børn ligger på maven, øver de sig i mange vigtige motoriske færdigheder: